KOFFIE MOMENTJE

30×30

Wat in de kop kan

kan in de kan.

Wat in de kan kan

kan in de kop.

Soms hek wat in

de kop en dan

kan het niet.

Deze tekst staat achterop het doek. Tweeluik.

Juni 2018

***

 

Dit is de basis voor het schilderij VIEREN WIE WE ZIJN! Uit deze compositie heb ik de vlaggenlijn gemaakt. A4 papier en acrylverf. Laten drogen en vervolgens met potlood, krijt en andere diverse tekenmaterialen erover heen. Daarna scheuren en plakken. Heerlijk om te doen!

 

VIEREN WIE WE ZIJN!

150×50

Inspiratie voor dit schilderij is het lied van BLØF ‘Tot het Bittere Eind.’

   

Details schilderij VIEREN WIE WE ZIJN!

Juni 2018

***

 

Titel schilderij: MOOI BLAUW.

80×80

Schilderij “Mooi Blauw” bij het Giga Geniet Festijn. Dit festijn was georganiseerd door Ellen’s restaurant uit Zelhem in samenwerking en op de unieke locatie bij Gastenverblijf Eenink in Velswijk. Ik was daar met mijn kwasten en verf aan het werk en heb heerlijk genoten van alles om mij heen.  Foto gemaakt door Matthijs Vellekoop!

Juni 2018

***

 

    

Titel schilderij: BLOEMEKES

80×80

Detail schilderij Bloemekes. Hier zie je dat ik in het hart van de bloem kleine kraaltjes  heb verwerkt.

Mei 2018

***

 

         

Ik zeg wel eens: “Ik gebruik beide kanten van de kwast!” De harige kant voor mijn schilderijen en de achterkant voor het stippen op porselein met porseleinverf. Wil je nog meer gestipt porselein van mij bekijken, bezoek dan mijn Pinterest pagina. Voor het ‘STIPPEN BOEK’ gemaakt door Nienke van der Zwan, mocht ik teststipper zijn. Dit was erg leuk en een eer om te mogen doen. www.stipstijl.nl is de website van Nienke.

***

 

Geen schilderij, wel een poster. Eigenaar van winkel ‘Meipoort’ in Doesburg vroeg aan mij of hij deze foto’s mocht gebruiken voor zijn stoepbord. Dat moest ik natuurlijk wel even live bekijken. Ik was bezig met een schilderij toen ik dit bonbonnetje en een kop koffie nam. Ik vond de combinatie zo mooi, de Picasso bol (naam van deze bonbon) en mijn verf hand, dat ik er een foto van maakte.

Oktober 2017

***

 

WERELDSE LIEFDE 

80×80

Dit schilderij  heb ik gemaakt voor de Veiling van Stichting Steun Ethiopische Vrouwen. De basis waar ik mee begonnen ben is de aardbol en de blauwe achtergrond. Wereldse Liefde! Twee landen samen in het doek. Ethiopië en Nederland. Het hart moest van het doek knallen. Het schilderij bracht behoorlijk wat geld op die avond. Ik werd hier zo blij van dat ik er een paar dagen van heb lopen stuiteren. Drie vrienden kochten het en hebben het de kraamafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem cadeau gedaan. De achterkant van het schilderij is duidelijk te zien op mijn home pagina.  Wil je het schilder proces en het verhaal in het doek weten, bezoek dan mijn Facebook pagina KB KUNSTEN. Kijk bij 30 november 2017, daar beschrijf ik het hele proces. Vanaf 15 november kun je mijn beleving een beetje meemaken toen ik in dit verhaal stapte. PRACHTIG was het om dit te mogen doen!!  Foto van het schilderij is gemaakt door Agnes Verploegen.

      

Details schilderij Wereldse Liefde. Op de eerste foto zie je het vliegtuigje in de grondverf. De tweede foto zit hij in het schilderij verwerkt. Op de  derde foto is Ethiopië en Nederland samen te zien. Foto nummer vier is structuur, Nederlands en Afrikaanse stofjes, en een stuk aardbol te zien.

        

November 2017. (Verkocht)

***

 

      

          

THUIS

80×80

Dit is de titel van het schilderij. ‘THUIS!’ Een cadeau van haar aan hem! Vijfentwintig jaar getrouwd. Hoe gaaf is dat. Ik mocht het verhaal in het doek maken. Lang koffie gedronken, broodje erbij tussen de middag en een paar bramen likeurtjes tussendoor. Zo zat ik in een lang levensverhaal van bijzondere mensen. Een bijzonder intens levensverhaal.  Schetsen gemaakt, kleur overleg en los gaan met kleur en kwasten. Ik had veel materialen om erin te doen. Dat was ook mooi. De kleine details maken het vaak net even extra leuk. Op de foto’s zie je de trouwring van hem, die heb ik aan een vishaak gehangen met het idee dat hij haar ‘aan de haak’ had geslagen. (Foto 1.) Vissen was zijn hobby toen. Het embleem van de vrijwillige brandweer waar hij jaren voor had gewerkt zie je op de tweede foto. Op de derde foto zie je het bedrijfs autootje, en hier zie je ook dat ik als structuur  koffiebonen heb gebruikt. De trouwhandschoenen mochten er ook in. (Laatste foto.) Bij de onthulling hebben we een klein feestje gevierd. Een prachtige opdracht die in mijn hart zit!!

Augustus 2017. (Verkocht.)

***

 

KUS LIEFS VOOR JOU!

80×80

Inspiratie voor dit schilderij  is het prachtige versje van Ingrid Bergman.

Een kus is een trucje

dat de natuur ons

heeft gegeven,

om te stoppen met

praten wanneer

woorden overbodig

zijn!

Ingrid Bergman 1915-1982

Tekst staat achterop het doek.

November 2016

***

 

Titel schilderij: LIEVE STEUN!

24×30

November 2016. (Verkocht.)

***

 

Serie schilderijtjes gemaakt met Achterhoekse uitspraken voor BLEND DOETINCHEM. Ook de kaarten/schilderijtjes ‘Stront an de knikker’ en ‘Deerne’ (zie webwinkel ansichtkaarten).

September 2016

***

 

TIKKEN VAN DE TIJD

Dit schilderij mocht ik maken voor iemand die met pensioen ging. Een cadeau van zijn collega’s. Hij had jarenlang bij een schildersbedrijf gewerkt en was een man van de klok. Altijd stipt op tijd. Daarom dit thema als basis. ‘De Klok.’ Ik heb de klok opgebouwd met spullen waar hij mee had gewerkt. Kwasten, spons, structuurbehang en verfroosters. Ook belangrijk waren  zijn uitspraken. Sterk en bijzonder beschreef zijn collega. Deze heb ik in het midden geplakt. De wijzers staan op tien voor negen, omdat dit tijd was om te schaften en hij nooit een minuut te laat was. Ook hield de schilder van fietsen in de natuur. In en langs de weg onderaan het schilderij, heb ik natuurlijke elementen en foto’s met een herinnering verwerkt.

      

Details schilderij TIKKEN VAN DE TIJD

60×60

Juli 2015. (Verkocht.) 

***

 

Detail schilderij ‘LEVENSREIS.’

60×60

Een heerlijk detail van het schilderij ‘LEVENSREIS.’ Baby’s! Verloskundige nam afscheid van haar collega’s en kreeg dit schilderij cadeau aangeboden door de verloskundige praktijk. Geweldig om dit voor haar te mogen maken.

Februari 2014. (Verkocht.)

***

 

       

Details schilderij ‘BLIJE LACH!’

100 x 100

Februari 2014. (Verkocht.)

***

 

Titel schilderij: HART OP TAFEL. 

90×90

Juli 2012. (Verkocht.)

***

 

Houd de website in de gaten!

Af en toe vul ik deze pagina aan met  schilderijen die ik heb gemaakt! De schilderijen die u hier ziet heb ik in overleg met de mensen voor wie ik het heb gemaakt geplaatst.  Vaak zitten er zoveel persoonlijke spullen in een schilderij verwerkt, waardoor het lastig wordt voor mij om te vragen ‘mag ik u schilderij online plaatsen!’ 

Vriendelijke groeten Karin Bussink.